Klassiska maränger
Maränger är otroligt goda och så lätta att göra. De tar dock tid i ugnen, så se till att ha gott om tid.
Ingredienser:
4 äggvitor
2 dl socker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150-175 grader.
2. Separera ut äggvitan från gulan och vispa sedan vitan med elvisp på hög effekt.
3. Tillsätt sockret under vispningen och vispa tills det är så hårt att man kan vända på bunken.
4. Klicka/spritsa ut i önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen tills de fått en hård yta och de lossnar från bakplåtspappret. Detta tar ungefär 45-60 minuter, beroende på hur du vill ha dem inuti.
Lycka till!
// Putte
Ingredienser:
4 äggvitor
2 dl socker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150-175 grader.
2. Separera ut äggvitan från gulan och vispa sedan vitan med elvisp på hög effekt.
3. Tillsätt sockret under vispningen och vispa tills det är så hårt att man kan vända på bunken.
4. Klicka/spritsa ut i önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen tills de fått en hård yta och de lossnar från bakplåtspappret. Detta tar ungefär 45-60 minuter, beroende på hur du vill ha dem inuti.
Lycka till!
// Putte
Kommentarer
Trackback