Mumsig banan- och mockakaka
I fredags såg jag på ett program hemma hos min farmor och farfar, en finsk kock som lagade denna banan- och mockakaka och jag fick inspration att testa på denna till syntes goda och lättgjorda kaka. Behöver jag ens säga att det var en riktig hit? ;)
Mumsig banan- och mockakaka
(Denna kaka har överlevt en transport från min farmor&farfar hem till mig, därför har den lite sprickor i glasyren. Jag ber er bortse från detta tills jag gjort en ny (som definitivt kommer att göras!) och fått en fin bild på den.)
Ingredienser
2 st mogna bananer
100 g smör
2 dl kaffe
2 ägg
2 ½ dl socker
4 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1/4 tsk nejlika
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175° grader.
2. Mosa bananerna.
3. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i kaffet.
4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
5. Blanda resten av de torra ingredienserna i en annan bunke.
6. Varva de torra ingredienserna, smör-kaffeblandningen och bananerna lite i taget till bunken med socker-äggblandningen samtidigt som du rör om.
7. Häll den jämna smeten i en smörad och bröad form och låt gräddas i ugnen ca 50minuter/en timme.
Glasyr
50 g smör
2 msk kaffe
2 dl floursocker
2 msk kakao
En nypa kanel
Gör så här
1. Smält smöret.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om så du får en jämn rinnande sås. Blir den tjock så ha den en liten stund på spisen medan du rör om så det inte bränner i botten.
3. Häll över den svalnade kakan och låt stelna något.
Lycka till!
// Putte
Mumsig banan- och mockakaka
(Denna kaka har överlevt en transport från min farmor&farfar hem till mig, därför har den lite sprickor i glasyren. Jag ber er bortse från detta tills jag gjort en ny (som definitivt kommer att göras!) och fått en fin bild på den.)
Ingredienser
2 st mogna bananer
100 g smör
2 dl kaffe
2 ägg
2 ½ dl socker
4 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1/4 tsk nejlika
Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175° grader.
2. Mosa bananerna.
3. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i kaffet.
4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
5. Blanda resten av de torra ingredienserna i en annan bunke.
6. Varva de torra ingredienserna, smör-kaffeblandningen och bananerna lite i taget till bunken med socker-äggblandningen samtidigt som du rör om.
7. Häll den jämna smeten i en smörad och bröad form och låt gräddas i ugnen ca 50minuter/en timme.
Glasyr
50 g smör
2 msk kaffe
2 dl floursocker
2 msk kakao
En nypa kanel
Gör så här
1. Smält smöret.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om så du får en jämn rinnande sås. Blir den tjock så ha den en liten stund på spisen medan du rör om så det inte bränner i botten.
3. Häll över den svalnade kakan och låt stelna något.
Lycka till!
// Putte
Kommentarer
Postat av: Melinda
Va myyyysig bloggen har blivit nu :) hihi
HElt varm och go! :)
Puss på er tjejor :D
Trackback