Farmor Ritvas rabarber- och jordgubbspaj

På somrarna när min farmor och farfar kommer ut till vårat sommarställe så brukar farmor nästan alltid göra sin underbart goda paj med alla möjliga slags bär i och alla älskar den!
I somras fick jag för första gången vara med och göra denna underbara paj och jag tycker att den förtjänar att få vara med på denna matblogg.

Farmor Ritvas rabarber- och jordgubbspaj
8-10 portioner

 

Ingredienser

Smeten
150 g margarin
1 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Rör margarin och socker pösigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör ner i den pösiga massan tills smeten blir helt slät.
5. Ta undan en tredjedel av smeten.
6. Bred ut den andra smeten i en pajform (ca 24 cm i diameter), glöm inte kanterna!

Fyllningen

1 burk creme fraiche (2 dl)
2 ägg
½ dl strösocker
ca 3 dl skivade rabarberbitar
ca 8 st jordgubbar som du delat i halvor
(detta är lite av eget tycke)

Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna till fyllningen utom rabarberbitarna och jordgubbshalvorna.
2. Bred ut detta över pajsmeten.
3. Strö över rabarberna jämnt och lägg på jordgubbarna.
5. Ta tillsist fram den smet du lagt undan och gör små klumpar av den som du sedan "duttar" över pajen.
6. Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter.

Lycka till!

// Putte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0